Az első munkahelyemen kóstoltam először. Sajnos a receptet az idők folyamán elvesztettem. Valamikor vettünk puncsfűszer-keveréket és ebből készült puncsot kortyolgattuk a férjemmel mostanában. 
De ma elfogyott a keverék, így elkészült MFKata első karácsonyi puncsa :-)

Hozzávalók
  • 1/2 liter bor (édes)
  • 1/2 liter víz
  • 4 szem szegfűszeg
  • 3 pici darab fahéj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 filter tea (narancsos fahéjas)
  • 1 citrom reszelt héjja
  • 1 narancs
  • cukor
A narancsot felszeleteljük. 
A többi hozzávalót egy edényben felmelegítjük. 
Cukrot és esetleg rumot ízlés szerint teszünk bele. Majd a narancsot is. 
Melegen fogyasztjuk!
Fontos hogy ne forraljuk, mert akkor elfő az alkohol!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...