Pár napja teljesen rákattantam Buddy Valastro Tortakirály című műsorára. Annyira, hogy csak azt vettem észre, hogy már a teljes évadot megnéztem és mindjárt jön a következő. Persze a torták rendesen beindították a fantáziám és raktároztam a tippeket, ötleteket, mozdulatokat. Tudom én, hogy messze vagyok a profizmustól, de gyakorlás...
Jött a Valentin nap... és beugrott a  Vörösbársony torta. Keresgéltem a neten és találtam egy receptet, amihez minden hozzávalóm megvolt, így el is kezdtem csinálni. Ekkor vettem észre, hogy a recept a Buddy féle torta... OMG!!! Végülis a puding próbája az evés :-)

Annyit változtattam, hogy véletlenül fele mennyiségű cukrot tettem a krémbe, illetve belecsorgattam egy kis tejszínt, mert az előírt 60dkg krémsajt helyett nekem csak 50 volt és féltem, hogy kevés lesz a krém. Nos, így is finom volt, mert nem volt olyan édes, mégis a fiaim kétszer ettek belőle :-) Bátran ajánlom bárkinek!!!

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 ek holland kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 11 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk só
  • 2 ek piros ételfesték
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 dl író
  • 2 tk ecet 10%os
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 60 50 dkg krémsajt mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma
  • 40 20 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Piskóta

 A lisztet a kakaóporral átszitáljuk. A vajat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, ételfestéket, vanília aromát.
Majd egy kis lisztes keveréket öntünk bele, elkeverjük. Egy kis írót, elkeverjük. Ezt így felváltva adagoljuk tovább, amíg egyneművé nem válik.
A szódabikarbónát és az ecetet összekeverjük, majd így öntjük bele a krémbe és keverjük össze.
A szívecske tortaformát sütőpapírral béleltem és beleöntöttem a vörös masszát.
Közepesen meleg sütőben sütjük. Én tűpróbáig sütöttem.

Krém

A krémhez a vajat gyorsan összekeverjük a krémsajttal,  majd belekeverjük a porcukrot és belecsorgatjuk a tejszínt. Addig keverjük, amíg a hab is felverődik.
Töltésig hűtőbe tesszük.

Torta

A torta tetején képződött buborékos részt levágom és félreteszem.
A tortát a krémmel megtöltjük, majd a maradékkal bevonjuk. A félretett részeket összemorzsoljuk és a torta oldalát beborítjuk.



Előkészítés: 60 perc
Sütési hőfok 180
Sütési idő 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...